Україна і світ

У Генштабі ЗСУ відреагували на додаткову допомогу від Британії

Про це йдеться в повідомленні ГШ ЗСУ.

«ЗСУ вдячні за підтримку та допомогу Великої Британії», — сказано в повідомленні, де цитується заява міністра оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Гранта Шаппса від 19 травня 2024 року.

«Світ не може чекати, Україні потрібно, щоб ми активізувалися, щоб вони мали те, що їм потрібно, щоб відкинути путіна. Саме це сьогодні зробила Велика Британія. Повний виклад того, що ми передаємо в Україну, щоб підтримати чоловіків і жінок, які воюють на фронті свободи», — заявив, зокрема, Грант Шаппс.

Він повідомив про надання Україні додаткового пакета військової допомоги, котрий містить 80 ракет для ППО (загалом їх має надійти 100), 1 мільйон боєприпасів різних типів, 20 амфібійних бронетранспортерів BvS 10 Viking, понад 20 систем розмінування, 30 палет із запчастинами та протимінним обладнанням, розвідувальні дрони великої дальності, 4 тисячі предметів військової амуніції.

«Відтоді, як ми збільшили наше фінансування для України до 3 мільярдів три тижні тому, Велика Британія швидко поставила в Україну значну кількість обладнання та боєприпасів», — заявило Міністерство оборони Великої Британії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, в квітні 2024 року Британія оголосила про найбільший в історії пакет допомоги Україні, в якому є бронетехніка, ППО, ракети і набої.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-20 09:43:01