Україна і світ

США запровадили санкції проти Симоньян та хакерського угруповання RaHDit

Мінфін США запровадив економічні санкції проти медіагрупи Росія сьогодні та її дочірніх компаній — РІА Новини, RT, Ruptly та Sputnik, які безпосередньо контролюються Кремлем.

Про це повідомили на сайті американського відомства.

Санкції США проти пропагандистів РФ – що відомо

У чорному списку опинилася відома російська пропагандистка, головний редактор RT Маргарита Симоньян.

Зараз дивляться

У Мінфіні переконані, що медіаструктури під її керівництвом ведуть роботу, яка дискредитує американський виборчий процес і підриває довіру виборців напередодні президентських виборів у США.

Також відомство наголосило на спробах Росії впливати на обстановку в Молдові, дестабілізувати ситуацію в Україні та в усьому світі за допомогою свого пропагандистського медіаресурсу.

Крім Симоньян, під санкції Штатів потрапили її заступники Єлизавета Бродська, Андрій Кияшко та Антон Анісімов, менеджер цифрових проєктів RT Костянтин Калашніков та співробітниця відділу медіапроєктів Єлена Афанасьєва.

— Міністерство юстиції не стерпить спроб авторитарного режиму для просування своїх власних пропагандистських зусиль, – зазначено у повідомленні відомства.

Крім того, американські санкції торкнулися членів прокремлівської хакерської групи RaHDit, що складається з чинних і колишніх співробітників російської розвідки: Олексія Гаращенка, Анастасії Єрмошкіної та Олександра Неженцева.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Telegram-канал Маргаріти Симоньян

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 23:48:41