Україна і світ

Системи Patriot і винищувачі зараз потрібні в Україні – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський звернувся до партнерів, закликавши надати нашій країні системи протиповітряної оборони Patriot.

Про це глава держави написав у соціальних мережах, додавши кадри з останніми атаками росіян.

Зеленський наголосив, що Patriot є системами ППО тільки коли діють – захищають життя, а не стоять без руху десь на базах зберігання.

Зараз дивляться

— Сучасні винищувачі потрібні саме там, де сучасність проходить випробування й де вирішується, чи будуть діти й онуки теперішніх поколінь жити в мирі та безпеці. Демократичний світ має всі сили, щоб подолати російський терор, – заявив Зеленський.

Глава держави закликав партнерів “не боятись власної сили й дійсно допомагати захищати життя”.

— Patriot потрібні зараз у руках українців. Сучасні винищувачі потрібні в українському небі. Російські ракети та іранські Shahed повинні програти, щоб ніколи й ніде руїни не виграли у життя, – наголосив президент.

Зеленський додав, що ефективно протидіяти терору можна лише разом. Він подякував кожній країні та кожному лідеру, які “вже це розуміють”.

Нагадаємо, під час термінового засідання Ради Україна – НАТО Зеленський заявив, що для оборони Україні потрібно ще щонайменше сім систем Patriot чи подібних систем ППО.

Війна в Україні, Володимир Зеленський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 17:37:49