Україна і світ

Виготовляють з пінопласту і фанери: росіяни запускають по Україні дешеві дрони, щоб знайти позиції ППО

Росія почала використовувати нові дешеві безпілотники для далекобійних атак на Україну, щоб ідентифікувати місця базування протиповітряної оборони ЗСУ.

Про це заявив український військовий розвідник у коментарі виданню Reuters.

Які нові дрони використовує Росія

Згідно з джерелом видання, два нових типи безпілотників, які Росія використала в п’яти атаках за останні тижні, виготовлені з таких матеріалів, як пінопласт і фанера.

Зараз дивляться

Один з типів дронів може нести камери та SIM-карти українських операторів для надсилання зображення російським військовим.

– Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, стоять кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються отримати повну картину, де розташовані всі наші ППО, – сказав речник української військової розвідки Андрій Черняк.

За його словами, нові російські безпілотники з камерами не несуть вибухівки, але дуже нагадують звичайні безпілотники Shahed і літають з ними групами.

Другий новий тип безпілотника не містить вибухового заряду або має лише невеликий заряд і використовується як приманка, стверджує речник української військової розвідки.

У виданні зазначають, що такі дрони практично не відрізняються від інших візуально, тому його все одно потрібно збити, однак тоді РФ може виявити, де розташовані системи протиповітряної оборони України.

За даними видання, Росія прагне адаптувати свою тактику та випробувати нові технології, щоб отримати перевагу під час щоденних ракетних і безпілотних ударів по мирних українських містах.

Створені Іраном ударні безпілотники Shahed, які летять до своєї цілі та детонують під час зіткнення, стали основним елементом російських повітряних атак у перший рік повномасштабного вторгнення РФ, розпочатого в лютому 2022 року.

Україна закликає союзників допомогти посилити протиповітряну оборону для відбиття посилених російських авіаударів по енергетичних об’єктах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 22:11:08