Україна і світ

Росія збирає ракети для масованого удару по енергетиці України – ZDF

Фото: Getty Images

Росія може збирати у своїх арсеналах крилаті та балістичні ракети для масованого удару по енергетичних та об’єктах України.

З таким припущенням виступили оглядачі німецького телеканалу ZDF.

Росія збирає ракети для удару по Україні

Телеканал зазначає, що вже довше, ніж тиждень, російські атаки передбачають тільки повітряні нальоти ударних безпілотників. Зрідка, удари зенітними ракетами С-300, що працюють у режимі “поверхня-поверхня”. При цьому за цей час не було випущено жодної крилатої або балістичної ракети.

– Одне з можливих пояснень полягає в тому, що Росія обмежує виробництво крилатих і балістичних ракет, і наявні запаси вичерпані. Інша можливість полягає в тому, що Росія накопичує таку зброю для більш масштабного, концентрованого удару по Україні, ймовірно, спрямованого на енергетичну інфраструктуру країни, – пишуть оглядачі телеканалу.

З початком опалювального сезону такий удар стає дедалі ймовірнішим з огляду на дії Росії, пише видання.

Варто зазначити, що лише сьогодні, 20 жовтня, держава-терорист РФ вдарила швидкісною ціллю по Одесі. Є припущення, що це була крилата ракета.

Також у суботу, 19 жовтня, Повітряні сили ЗСУ повідомляли про пуск крилатої ракети зі сходу, яка летіла в бік Умані. При цьому вона була одиничною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До цього атака крилатими ракетами була здійснена два тижні тому, 6 жовтня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 23:21:22