Україна і світ

Маск пообіцяв виборцям Пенсільванії $1 млн щодня за підписання його петиції

Фото: Getty Images

Підприємець-мільярдер та засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що до президентських виборів у США він щодня пересилатиме по 1 млн доларів випадковому виборцю, який підпише петицію America PAC на підтримку права на свободу слова та носіння зброї.

Про це пише Wall Street Journal.

Маск обіцяє $1 млн виборцям

Раніше Ілон Маск у соцмережі X написав, що проведе серію виступів по всій Пенсильванії: Якщо ви хочете відвідати одну з них, плата за відвідування не стягується. Вам лише потрібно підписати нашу петицію на підтримку свободи слова і права на носіння зброї та проголосувати на цих виборах.

Після цього він уточнив, що потрібно проголосувати в Пенсильванії.

Маск заснував America PAC, щоб реєструвати виборців у хитких штатах (штати США, де кандидати у президенти від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними) і переконувати їх голосувати за республіканця Дональда Трампа.

Маск на мітингу в Гаррісбурзі, штат Пенсильванія, віддав перший чек одному з присутніх.

Можливий підкуп виборців

Федеральне законодавство США забороняє здійснювати платежі або витрати з метою спонукання до голосування, пише видання Slate. У минулому ці заборони ставали на заваді таким компаніям, як Ben & Jerry’s, які у 2008 році хотіли запропонувати безкоштовне морозиво людям, які показували наклейки Я проголосував.

У деяких штатах законодавство суворіше, ніж федеральне: наприклад, у штаті Джорджія заборонено давати воду виборцям у межах певної відстані від місця голосування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це дещо схоже на те, якби Тейлор Свіфт сказала, що вхід на один з її концертів безкоштовний, але щоб потрапити на нього, потрібно проголосувати. Квитки на концерт, квитки на лекцію – все це речі, що мають цінність. А порушення федерального закону може каратися роком в’язниці чи більше або іншим покаранням.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 19:15:50