Україна і світ

У НАТО назвали одну з цілей можливої участі військ КНДР у війні в Україні

Фото: Getty Images

Президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі вважає слабкістю Росії те, що диктатор Володимир Путін хоче відправити на війну в Україну північнокорейських солдатів.

Про це Джеррі Конноллі заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

Участь військ КНДР у війні в Україні

За словами президента ПА НАТО, північні корейці зараз хочуть отримати бойовий досвід. Армія КНДР – є однією з найбільших у світі, але в неї бойового досвіду взагалі немає. Північні корейці останній раз воювали під час Корейської війни (1950—1953 років). А це вже понад 70 років минуло, і солдатів з тієї війни не лишилося.

– Щоб здобути бойовий досвід – куди ви можете податися за ним, якщо ви Північна Корея? Ну, їх росіяни запросили воювати в Україну. Думаю, тут чіткі цілі, які ставлять північні корейці перед собою, – говорить Джеррі Конноллі.

За його словами, участь північних корейців у війні в Україні демонструє певну слабкість Росії, бо, чесно кажучи, російський потенціал вимотався.

– За оцінками, втрати росіян становлять 600 тисяч вбитими, пораненими та тими, що пропали безвісти. Ці цифри вже наближаються до рівня Другої світової війни на початкових стадіях операції Барбароса після 1941-го. Думаю, що це привід не стільки для стурбованості, а привід подивитися – що ж це говорить про сучасну російську армію? – зауважив Джеррі Конноллі.

Важелі впливу США на Північну Корею

Президент ПА НАТО Конноллі вважає, що США не мають жодних важелів впливу на північнокорейського диктатора Кім Чен Ина.

– Ну Дональд Трамп може знову зустрітися з Кім Чен Ином і сказати, який він гарний та обмінятися любовними листами. Але, ясна річ, це не матиме якогось впливу на поведінку північних корейців. Північна Корея робитиме те, що їй заманеться, – зауважив Конноллі.

За його словами, під час Корейської війни Росія була головним партнером Північної Кореї, а тепер саме КНДР постачає росіянам зброю та війська.

Те саме стосується й Китаю. Наприклад, китайські лідери, як от Мао Цзедун та Джоу Еньлай та їхні соратники отримували вишкіл у Москві. І саме Росія давала зброю китайським революціонерам, які в підсумку захопили владу в Китаї, говорить Джеррі Конноллі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А зараз вже Росія дуже сподівається на допомогу від Китаю.

– Це теж ознака, як зменшився вплив і зросла вразливість Володимира Путіна. Той факт, що він має звертатись до цих країн для продовження своєї жахливої війни в Україні – це вже багато про що говорить, – підсумував Джеррі Конноллі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 16:36:37