Україна і світ

Школярів на ТОТ Херсонщини вчать управляти дронами – ЦНС

Фото: Pexels

Українські діти на тимчасово окупованих територіях Херсонської області на уроках праці змушені вчитися керувати дронами.

Мілітаризація українських дітей на ТОТ

Окупаційний режим запровадив у міцевих школах обов’язковий курс управління БПЛА, повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, стало відомо, що учні 5-6 класів Благодатнівської школи після вивчення теоретичного курсу змагалися у своїх вміннях керувати квадрокомптерами.

У ЦНС зауважують, що модуль з технологій БПЛА на уроках праці спрямований на вивчення конструкції та складання дронів для військових цілей.

Крім того, на уроках так звані вчителі заохочують учнів після школи продовжити навчання на технічних спеціальностях, обіцяючи працевлаштування на оборонних заводах.

– Кремль вважає управління безпілотними системами однією з основних навичок у підготовці до військової служби. Росіяни планують залучити якомога більше молоді до своїх мілітарних структур і на роботу в оборонну промисловість, – кажуть в ЦНС.

І додають, що використання цивільного населення у військових цілях є грубим порушенням міжнародного права.

Раніше генпрокурор Андрій Костін говорив, що росіяни на окупованих територіях проводять ідеологічну обробку українських дітей і залучають їх до парамілітарних організацій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, за фактами пропаганди та мілітаризації дітей розслідується 11 кримінальних проваджень, 9 обвинувальних актів скеровано до суду, 4 особи засуджено.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 17:48:29