Україна і світ

Впізнано інженера КНДР, який допомагав РФ бити ракетами по Україні – розвідка Південної Кореї

Національна розвідувальна служба Південної Кореї стверджує, що ідентифікувала північнокорейського ракетника, який був присутній під час запуску російської ракети на лінії фронту на сході України.

Про це пише NHK World Japan з посиланням на НРС ПАР.

Ракетний інженер КНДР на Донбасі

У повідомленні розвідників зазначається, що йдеться про інженера, який є тією самою людиною, що супроводжував лідера Північної Кореї Кім Чен Ина минулого року на інспекції заводу з виробництва боєприпасів.

Агентство проаналізувало фотографію, яку, імовірно, було зроблено в районі Донецької області України. Дату фотографії не було встановлено.

Передбачається, що це місце є пусковим майданчиком для балістичних ракет малої дальності північнокорейського виробництва.

За даними агентства, технологія розпізнавання облич дає змогу з імовірністю понад 80% припустити, що один із людей на знімку – інженер, який супроводжував Кіма в серпні минулого року під час відвідування заводу з виробництва мобільних ракетних пускових установок.

Фото: NHK World Japan

Фото: NHK World Japan

За заявою розвідки, північнокорейські інженери, направлені в російські війська для війни проти України, схоже, підтримують запуски зброї північнокорейського виробництва, а також шукають нові технології.

Перед цим, 18 жовтня, розвідувальні служби Південної Кореї заявили про перекидання 12 тис. солдатів КНДР, включно зі спецпризначенцями, на територію РФ, звідки вони мають узяти участь у війні проти України.

Фото: зняток з відео / NHK World Japan

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: NHK World Japan

Фото: NHK World Japan

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 18:33:59