Україна і світ

Внутрішній ворог: Зеленський скликає РНБО через фальшиві інвалідності для прокурорів, оформлені через МСЕК

Фото: Офіс президента

Через дії прокурорів, які оформлюють собі інвалідності через медико-соціальні експертні комісії (МСЕК), буде скликано засідання Ради нацбезпеки і оборони.

Паралельно із цим відповідні органи мають “швидко і жорстко” реагувати на такі зловживання.

Про це у вечірньому зверненні за підсумками 20 жовтня повідомив президент Володимир Зеленський.

Оформлення прокурорів інвалідностей в МСЕК: реакція Зеленського

Глава держави наголосив, що поки українці намагаються на фронті вибивати російського ворога з власної території, то в українському тилу “стаються речі, з якими жодних ворогів не треба”.

– Це реально внутрішній ворог. Те, що відбувається із МСЕК – медико-соціальними експертними комісіями – та нахабством людей, зокрема прокурорів, які скористались своїми зв’язками з МСЕК та оформили собі фальшиві інвалідності, – сказав він.

Президент наголосив, що чекає від правоохоронців зокрема, передусім – СБУ, ДБР та Офісу Генпрокурора – “відповідних швидких жорстких рішень”.

Також він повідомив, що призначив засідання Ради національної безпеки і оборони з цього питання.

Нагадаємо, раніше журналісти встановили, що через МСЕК понад 40 прокурорів Хмельниччини отримали фальшиві інвалідності. В Офісі генпрокурора заявили, що проведуть службове розслідування, яке “охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури”.

Атака Шахедами по Україні

Глава також держави відзначив захисників українського неба, які щоночі збивають ударні безпілотники РФ.

– Цього року майже кожна ніч, іноді й ранок, і день – загроза Шахедів. Ударних дронів, які Росії дав Іран. І які стали одним з основних знарядь російського терору проти України. І які, на жаль, росіяни та іранці удосконалюють, – сказав президент.

Володимир Зеленський нагадав, що завжди обговорює з партнерами питання того, аби бути рішучіше в протидії таким злочинним альянсам, як Росія та Іран.

– Тільки цього тижня, від понеділка до сьогодні, кожна доба – Шахеди. За одну добу 18 жовтня було 129 таких дронів. А загалом від початку цього року Росія застосувала вже більш ніж 6130 Шахедів. Значну частину наші воїни збивають. Багато допомагає РЕБ. Але не в усьому. І саме тому потрібно більше тиску на російську вже здатність виробляти таку зброю, – наголосив він.

Відповідно, продовжив глава держави, потрібна можливість знищувати й бази зберігання Шахедів, а також іншу наявну інфраструктуру російського виробництва та логістики.

– Терористи, на жаль, уміють використовувати час, який дає їм нерішучість вільного світу, – сказав він.

Участь КНДР у війні проти України

Окремо він зупинився на питанні союзу Росії та КНДР, в рамках якого вже надсилають до РФ північнокорейські солдати.

Володимир Зеленський подякував тим лідерам і представникам держав, які “не заплющують очей і говорять відверто про цю співпрацю заради більшої війни” та про “постачання зброї з Північної Кореї в Росію”.

– На жаль, нестабільності та загроз може стати значно більше після того, як Північна Корея буде вчитися сучасної війни. Зараз ми маємо чіткі дані про те, що в Росію постачають і людей із Північної Кореї, і це вже не просто робітники для виробництв, а й військові. І ми чекаємо нормальної, чесної, сильної реакції партнерів на це.

Фактично це вступ іще однієї держави у війну проти України. У всіх є можливість побачити докази і завдяки супутникам, і завдяки відео, яке вже приходить із Росії. Треба займатися цим. Реагувати. Протидіяти. І не можна давати злу вирости, – наголосив український лідер.

Президент наголосив, що у випадку, якщо світ мовчатиме зараз, і якщо українцям доведеться стикатися із солдатами з Північної Кореї на фронті “так само постійно, як захищатися від Шахедів”, то це точно нікому у світі не піде на користь і “лише подовжить цю війну”.

Підтримка Плану перемоги партнерами

На сам кінець президент України повідомив, що за цей тиждень Україна має підтримку від партнерів за Планом перемоги, а саме з боку Франції, Литви, нордичним країнам Європи та іншим союзникам у Євросоюзі.

– Є дуже хороші сигнали від Сполучених Штатів – ми чуємо вже риторику, її зміни. Ми очікуємо на приїзд команди з Вашингтона, щоб на всіх робочих рівнях працювати за пунктами Плану перемоги. Домовилися щодо кількох нових пакетів підтримки – і оборонної підтримки, і енергетичної підтримки. І це дається нам дуже непросто. Але по-іншому ворога не перемогти, – сказав Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що необхідно “працювати тільки разом, тільки у єдності”, щоб для всієї України був результат.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-20 21:11:51