Україна і світ

Десятки земельних ділянок, автопарк та літак: у очільника Полтавського БЕБ виявили мільйонні статки

Очільник полтавського Бюро економічної безпеки (БЕБ) Олег Пахніц помітив у своїй декларації 30 земельних ділянок, літак, човен, мисливську зброю та цілий автопарк автомобілів.

Це випливає з декларації Пахніца за 2023 рік, яка була оновлена у квітні поточного року.

Декларація Олега Пахніца

Так, відповідно до декларації, Олег Пахніц протягом минулого року зміг заробити $6,5 млн.

У його власності вказано літак Socata TB20GT, хоч і додається, що повітряне судно належить сільгосппідприємству Прогрес, що пов’язано з чинним очільником БЕБ на Полтавщині. Водночас права на літак Пахніц здобув ще у 2021 році. Примітно, що приблизна ціна літака Socata моделі TB 20 GT варіюється від 180 тис. до майже 400 тис., згідно з порталом Planecheck.

Крім того, у нього задекларовано 13 автомобілів: шість з них – вантажні (DAF, MAN, Scania тощо), а також 7 легкових, зокрема Porsche Cayenne, Audi A8, Mitsubishi Pajero Sport та інші. Два легкових авто (Audi A8, Volvo V60) записані на дружину Світлану Пахніц, коли ж усі інші легкові – на очільника Полтавського обласного БЕБ.

Також у власності Пахніца є 30 земельних ділянок, 5 квартир (одна з них – у Словаччині), 13 паркомісць, а також житловий будинок.

Є і посадовця водяний транспортний засіб – човен UMS Boat, який Пахніц має у власності ще з 2010 року.

Також у керівника Полтавського ТУ БЕБ чотири одиниці мисливської зброї.

Сам Олег Пахніц наявність цього майна та коштів публічно не коментував.

Що відомо про Олега Пахніца

Олег Пахніц народився в 1975 році у м. Маріуполь.

Під час здобування освіти навчався у Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю Правознавство із подальшою кваліфікацією юриста.

На службу у Бюро економічної безпеки України Олег Плахніц прийшов у грудні 2022 року і одразу очолив територіальне управління БЕБ на Полтавщині. Річний оклад Олег Пахніца на цій посаді складає 700 тис. грн.

Пахніц, якому 49 років, до того, як став очільником Полтавського управління БЕБ, займався бізнесом.

Перед цим, з 1998 по 2014 рр., Олег Пахніц працював в органах української прокуратури.

Нагадаємо, 17 жовтня народній депутатці Ірині Аллахвердієвій повідомили про підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн грн чинній народній депутатці.

Перед цим, ще у листопаді 2022 року, Вищий антикорупційний суд зобов’язав Офіс генпрокурора розслідувати інформацію про те, що народній депутатці Ірині Аллахвердієвій “подарували” близько 20 млн грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: пресзала ІА Мост-Днепр

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 01:25:57