Україна і світ

Формула-1: Шарль Леклер виграв Гран-прі США, Гемілтон вилетів на третьому колі

Фото: Getty Images

Пілот Ferrari Шарль Леклер виграв Гран-прі США. Це його третя перемога у сезоні після тріумфу на Гран-прі Монако та у Монці.

Монегаск стартував з третьої позиції і вже на першому повороті, скориставшись боротьбою пілотів McLaren і Red Bull Ландо Норріса та Макса Ферстаппена, вирвався в лідери.

Другим фінішу дістався ще один пілот Ferrari Карлос Сайнс, а третю сходинку на подіумі посів Ферстаппен.

Леклер — переможець Гран-прі США

Шарль Леклер, який стартував із четвертої позиції, зумів на першому повороті вирватися в лідери, обійшовши лідера кваліфікації Норріса, Ферстаппена та Сайнса.

Єдиним пілотом, який зійшов достроково з траси став семиразовий чемпіон Формули-1 Льюїс Гемілтон. Британець провалив кваліфікацію, але на старті зміг відіграти п’ять позицій. Втім на третьому колі вилетів на гравій, що спричинило появу на трасі машини безпеки.

Його партнер по команді Джордж Рассел, який стартував із піт-лейну, зміг піднятися на шосту позицію.

На заключних колах Норріс обігнав Ферстаппена, але зробив це за межами траси, за що британського пілота оштрафували на п’ять секунд. У підсумку Ландо фінішував четвертим, а його напарник Оскар Піастрі – п’ятим.

В очковій зоні фінішували також Серхіо Перес (Red Bull, Ніко Гюлькенберг (Haas), Ліам Лоусон (RB) та Франко Колапінто (Williams).

Результати Гран-прі США

Фото: Formula 1

В особистому заліку продовжує лідирувати Ферстаппен, у якого зараз 354 очки. Ландо Норріс іде другим із 297 очками, а Шарль Леклер – третій (275).

У заліку Кубка конструкторів лідирує McLaren із 544 очками, випереджаючи Red Bull (504) і Ferrari (496).

На попередньому етапі Гран-прі Сінгапуру перемогу здобув Ландо Норріс. Ферстаппен став другим, а Піастрі піднявся на третю сходинку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наступний етап Формули-1 відбудеться у Мехіко, де 25-27 жовтня очікується Гран-прі Мексики. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 00:18:36