Суспільне мовлення

Разом пішли воювати: у Львові проходять реабілітацію брати військовослужбовці

У Львові проходять реабілітацію Роман та Ігор Хрущ. Чоловіки разом пішли захищати Україну на початку повномасштабного вторгнення.

Історію військових розповіли у Першому ТМО Львова.

Ігорю Хрущу — 24 роки, його старшому брату Роману — 30. Чоловіки народилися у Львові. У мирному житті Ігор навчався в університеті, а Роман був художником, викладав в академії друкарства.

На початку повномасштабного вторгнення чоловіки разом пішли добровільно захищати Україну. Понад рік вони служили на Київському, Запорізькому та Бахмутському напрямках. У червні 2023 року під час штурму російських позицій поблизу Бахмута Роман отримав поранення — уламки міни понівечили всю праву половину тіла. Його молодший брат Ігор витягнув його з-під мінометного обстрілу та допоміг дістатись найближчого укриття.

“Поки біг до брата, серце виривалось з грудей. Вже думав про найгірше, але раптом я почув його крик. Це був крик надії — що він виживе”, — розповідає Ігор Хрущ.

Роман та Ігор Хрущ разом на службі. Фото: Перше ТМО Львова

Частини міни потрапили Роману в праву руку і ногу. Був великий ризик того, що чоловік не зможе згинати стопу, а значить, і ходити. Хірурги центру “Незламні” зшили поранення та досі відновлюють його литковий м’яз.

Через два місяці поранення отримав Ігор. Поблизу Андріївки уламки снаряду посікли йому ліву сідницю, відсікли великий палець правої ноги та розтрощили ліву стопу. Ще на етапі евакуації захиснику медики пришивали палець, аби той не втратив його. Роман у той день писав брату, намагався з ним зв’язатись.

“Я розумів, що щось напевне трапилось. Відчував це. Ігор зателефонував увечері та сказав, що він поранений. Звичайно, я хвилювався, то є мій брат, моя рідна людина, разом ми стільки пройшли в житті і на полі бою. Але життю нічого не загрожувало, сказав, що їде в “Незламні”. Все, я вже чекав його. Ми не бачились майже два місяці”, — розповідає Роман.

Разом пішли воювати: у Львові проходять реабілітацію брати військовослужбовці

Роман та Ігор Хрущ проходять реабілітацію у центрі “Незламні” у Львові. Фото: Перше ТМО Львова

Вперше за два місяці брати зустрілись у Львові у реабілітаційному центрі “Незламні”.

“В мене сльози в очах стояли. Дуже хотів обняти брата, батька, маму, всіх рідних, які у Львові мене зустрічали”, — говорить Ігор Хрущ про їхню першу зустріч.

Роман каже, що дуже радий, що брата скерували на реабілітацію саме до Львова. У Національному реабілітаційному центрі “Незламні” з братами Хрущами працювала команда хірургів, фізичних терапевтів та ерготерапевтів. За цей час загоїлись травми обох захисників, також відновились функції ушкоджених ніг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Брати мріють про перемогу України. Планують стати інструкторами з тактичної підготовки, щоби передати свій бойовий досвід іншим захисникам.


Джерело: Суспільне мовлення України