Україна і світ

про що прем’єр Угорщини говорив із Зеленським у Києві

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі у Києві домовилися працювати над угодою, яка усуне двосторонні проблеми.

Про це сторони повідомили під час спілкування з журналістами за підсумками переговорів.

Зустріч Зеленського та Орбана: про що домовилися

На брифінгу Зеленський та Орбан наголосили, що зустріч стала важливим кроком для вирішення проблем, накопичених протягом тривалого часу.

Зараз дивляться

За словами угорського прем’єра, переговори наблизили дві країни до можливого підписання нової угоди.

— Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами, ми бажаємо підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які в нас діють з іншими сусідами Угорщини, – сказав Орбан.

Він додав, що Будапешт готовий підтримати модернізацію української економіки, а також має намір допомагати Києву у період свого головування у раді ЄС.

— Бажаю всього найкращого Україні, і під час головування Угорщини ми будемо допомагати вам у всьому, у чому зможемо, – додав глава угорського уряду.

Зеленський зазначив, що з Орбаном вони обговорили найбільш принципові питання, такі як торгівля, транскордонна співпраця, інфраструктура, енергетичні питання.

— Говорили сьогодні про гуманітарну сферу й про все, що стосується життя наших людей і в Україні й в Угорщині, — сказав Зеленський, додавши, що було також обговорено відкриття української школи в Угорщині.

За словами глави держави, що Орбан його запевнив у підтримці проєкту щодо відкриття першої української школи в Угорщині.

Віктор Орбан, чия держава з 1 липня почала головувати у ЄС, прибув до Києва вранці 2 липня з неоголошеним візитом. Це його перша поїздка в Україну після початку повномасштабної війни РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-02 14:55:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин