Україна і світ

Півтора роки тому потрапив у полон: спецпризначенці ВМС повернули з окупації морпіха

Загін спеціальної розвідки ВМС ЗСУ Янголи провів багатоетапну спеціальну операцію з евакуації з тимчасово окупованої території України морського піхотинця, який під час виконання завдання потрапив до полону РФ та провів там близько півтора роки.

Про це повідомила пресслужба ВМС ЗСУ України.

Загін ВМС ЗСУ повернули морпіха з окупованої території

Зазначається, за час перебування у полоні морпіх неодноразово ставав жертвою та свідком тортур і знущань над українськими полоненими.

Зараз дивляться

З перших днів як Олександр потрапив до полону, військовослужбовці Загону спеціальної розвідки ВМС ЗСУ Янголи шукали варіанти, як повернути морпіха назад. А ще всіляко підтримували його матір Ольгу, яка працює вчителькою української мови.

– До останнього моменту я не могла повірити, що це все можливо. Рік тому, на день морської піхоти, Янголи приїхали і пообіцяли його повернути. Пройшов рік і Саша тепер вдома. Я досі не можу в це повірити. Дуже дякую хлопцям за те, що повернули мого сина, – ділиться Ольга.

Для визволення Олександра було залучено дуже багато сил. В результаті складної та багатоетапної операції, розробленою Управлінням розвідки командування ВМС ЗСУ, Янголам вдалося провести успішну евакуацію та повернути 29-річного морського піхотинця.

У ВМС зазначили, що з міркувань безпеки, деталі операції не розкриваються.

Зустріч матері та сина відбулася у кабінеті командувача ВМ ЗСУ віцеадмірала Олексія Неїжпапи, який особисто контролював проведення операції на всіх її етапах.

Морпіх Олександр став 69-ю людиною, яку Янголи успішно евакуювали на підконтрольну Україні територію. Проте, крім безпосередньо евакуації з підконтрольних російським окупантам територій, загін виконує доволі широкий спектр завдань.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-04 14:07:06