Україна і світ

Польща збільшить виробництво 155-мм снарядів

Фото: Getty Images

Польща має намір наростити власне виробництво артилерійських снарядів 155 мм.

Таким чином Варшава зможе забезпечити безперебійне постачання боєприпасів союзникам по НАТО, якщо РФ все ж таки здійснить збройний напад на одну або кілька країн Альянсу.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Зараз дивляться

Напад РФ на НАТО – підготовка Польщі

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Варшава передала значну частину своїх запасів 155-мм снарядів Києву.

Але для поповнення арсеналу Варшава збирає їх із покупних компонентів, оскільки польські потужності поки що не можуть виготовляти снаряди з нуля.

— Наша мета полягає в тому, щоб мати можливість заповнити польські склади паралельно з досягненням повної незалежної потужності з виробництва боєприпасів у Польщі протягом п’яти-восьми років.

Ми хочемо, щоб наші склади були заповнені достатньою кількістю боєприпасів для відбиття атаки ворога, — передає Reuters слова члена правління оборонної компанії Polish Armaments Group (PGZ) Мачея Ідзіка.

Він зазначив, що PGZ необхідно 24 місяці, щоб запустити виробництво всіх необхідних деталей, і поставив собі за мету випускати близько 100 тис. деталей на рік.

Однією з проблем у промисловості, за словами Ідзика, є неможливість відтворення багатокомпонентного палива.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тому зараз Польща розглядає можливість або придбання технології, необхідної для такого виробництва, або створення спільного підприємства з виробником.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 00:09:51