Суспільне мовлення

Побиття першокурсників на Львівщині: правоохоронці відкрили кримінальне провадження

У п’ятницю, 8 грудня, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці Львівщини виявили відео, на якому кілька молодих хлопців по черзі били двох інших. Інцидент стався на Золочівщині, в гуртожитку професійного училища.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної поліції.

“8 грудня під час моніторингу соціальних мереж співробітники поліції Львівщини виявили відео, на якому кілька молодих хлопців, ймовірно, учнів старших курсів одного з навчальних закладів, в присутності багатьох очевидців, по черзі завдавали ударів в голову та в ділянку грудей іншим хлопцям, ймовірно, учням-першокурсникам цього ж навчального закладу. При цьому для нанесення ударів старшокурсники використовували боксерську рукавицю”, — йдеться у повідомленні.

Інцидент трапився у Червоненському професійному училищі. Цей випадок прокоментувала у інтерв’ю виданню Золочів.НЕТ директорка Червоненського вищого професійного училища Тетяна Салабай.

“Вчора (8 грудня, — ред.) я побачила це відео, зразу відреагувала як належиться, повідомила нашу поліцію. Я вважаю, що поліція повинна з цим розібратися. Я не можу зрозуміти такої жорстокості дітей, коли вже мав бути сонний час в тих дітей. Діти були всі хороші, я ніколи не бачила за ними якихось поганих вчинків. Для мене це шок, але правоохоронні органи хай розбираються згідно чинного законодавства”, — сказала Тетяна Салабай.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за хуліганство. Студентам, які брали участь у побитті, загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Правоохоронці вже встановили всіх учасників події. Із двома першокурсниками працюють психологи. Триває досудове розслідування.


Джерело: Суспільне мовлення України