Львівський портал

Підлітки з ТОТ України проходитимуть військові навчання у РФ, – Рух спротиву

Понад дві з половиною тисячі дітей віком від 13 до 17 років з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей пройдуть військовий вишкіл у Волгоградській області РФ. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

У Росії ще влітку 2023 року почали активно відкривати так звані військово-спортивні  центри «воїн», у котрих готують підлітків при досягненні повноліття до подальшої участі у бойових діях.

За даними відомства, відбір на такі навчання місцеві колаборанти здійснюють самостійно. Насамперед звертають увагу на фізичний розвиток дитини й тоді активно беруться до психологічно обробки майбутнього вояки.

Відомо, що філії таких військових таборів окупанти відкрили і на ТОТ України.

«Перелік злочинів терористичної Росії тільки збільшується. Тепер окрім залучення дітей до виробництва зброї, окупанти ще й готуватимуть малолітніх до ймовірного виконання бойових завдань», – йдеться у повідомленні.

У Центрі наголосили, що такі дії російської окупаційної влади суперечать міжнародним нормам та стандартам у сфері освіти. Залучення неповнолітніх до подібних заходів порушує їхнє право на невтручання у війну та на захист від військового використання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-04 08:56:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин