Україна і світ

НАТО визнало, що вторгнення росії має руйнівний вплив на клімат — Генштаб ЗСУ

SPAO CTG 441.03 – PHOTOEX STDE24

НАТО оприлюднило Щорічний звіт Генерального секретаря НАТО про оцінку впливу кліматичних змін на безпеку.

Про це повідомив 14 липня Генеральний штаб ЗСУ.

Вперше оцінка включає аналіз впливу зміни клімату на потенційних супротивників і стратегічних конкурентів НАТО, а також розглядає вплив на клімат повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Військовий конфлікт є значним рушієм зміни клімату та шкоди навколишньому середовищу. Загарбницька війна росії є яскравим прикладом: окрім людських страждань, вторгнення мало руйнівний вплив на клімат і навколишнє середовище з далекосяжними наслідками в Україні та за її межами», — зазначається у Щорічному звіті Генерального секретаря НАТО про оцінку впливу кліматичних змін на безпеку.

У ньому відзначається, що прискорення кліматичних змін має «серйозний вплив на безпеку Альянсу», і наголошується на необхідності підтримувати відповідність НАТО своєму призначенню в середовищі, яке швидко змінюється.

Ця оцінка є частиною амбітного Плану дій щодо зміни клімату та безпеки, який лідери НАТО ухвалили на Брюссельському саміті у 2021 році.

Спираючись на попередні видання, у ньому розглядається вплив зміни клімату на кожну з операційних областей НАТО — море, землю, повітря, космос і кібернетичне середовище — а також на місії та операції НАТО, а також на стійкість і готовність громадян.

Звіт є відповіддю на зобов’язання НАТО підвищити обізнаність членів Альянсу та розуміння впливу зміни клімату на нашу безпеку.

Це допоможе НАТО адаптуватися до цього зміненого стратегічного та оперативного середовища.

Як повідомляла АрміяInform, НАТО вперше заявило про занепокоєння дезінформацією із застосуванням штучного інтелекту — Генштаб ЗСУ.

 

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-14 13:49:33