Україна і світ

Нардепу Артему Дмитруку оголосили підозру за кількома статтями

Фото: УНІАН

Народному депутату Артему Дмитруку оголосили підозру. Політику інкримінують напади на правоохоронця та військового.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у неділю, 25 серпня. В ОГУ не називають імені нардепа, але ЗМІ пишуть, що йдеться саме про Дмитрука.

Артему Дмитруку повідомили про підозру: що відомо

Повідомляється, що нардепу повідомили про підозру за фактами вчинення нападів групою осіб на правоохоронця та військового, замаху на викрадення вогнепальної зброї, спричинення потерпілому середньої тяжкості тілесних ушкоджень та хуліганстві.

Зараз дивляться

— За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в Одесі, діючи групою осіб, здійснив напад на співробітника правоохоронного органу, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. При цьому нардеп умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження та намагався викрасти зброю, яка знаходилась в останнього, – йдеться у повідомленні.

Дії народного депутата кваліфікували за такими статтями:

  • ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків;
  • ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 262 КК України – закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб.

Також в інший період часу фігурант, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, в область голови.

Згідно з висновком експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження. Його дії кваліфіковано:

  • а ч. 1 ст. 122 КК України – умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження;
  • за ч. 1 ст. 296 КК України – грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю.

Також в ОГУ повідомили, що підозрюваного викликають до слідчого Державного бюро розслідувань для проведення слідчих та процесуальних дій: на 10 год. 00 хв. 29 серпня 2024 року та на 10 год. 00 хв. 30 серпня 2024 року.

Водночас, видання Українська правда, посилаючись на джерела у правоохоронних органах, повідомила, що Артем Дмитрук незаконно виїхав за кордон.

Повідомлялося, що нардеп нібито незаконно перетнув кордон України у суботу, 24 серпня. Також зазначалося, що того ж дня він залишив територію Молдови та через аеропорт Кишинів полетів в Італію рейсом Кишинів – Рим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У жовтні 2023 року повідомлялося, що щодо нардепів Артема Дмитрука та Олександра Куницького відкрили кримінальні справи через хуліганство та заподіяння тілесних ушкоджень.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-25 17:47:53