Суспільне мовлення

На Львівщині викрили жителя Франківщини, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон — ДПСУ

На пункті пропуску “Шегині”, що на Львівщині, прикордонники спіймали чоловіка, який незаконно переправляв за кордон військовозобов’язаних. Наразі оголосили підозру організатору схеми, 47-річному жителю Івано-Франківської області, та трьом його спільникам.

Про це пишуть на сайті Державної прикордонної служби України.

Як з’ясували оперативники Львівського прикордонного загону разом з поліцейськими, керівник підприємства, що займається міжнародними перевезеннями, та його спільники організували послуги з незаконного трансферу для чоловіків призовного віку. Їх переправляли за кордон, як водіїв, які перевозять пасажирів.

“Бізнесмени” підшукували клієнтів, які мали намір ухилитися від мобілізації та незаконно виїхати за кордон в особистих цілях. Для цього зловмисники укладали з псевдоводіями фіктивні договори про працевлаштування. Надалі відомості стосовно так званих “водіїв” вносили до відповідної інформаційної системи”, — йдеться у дописі.

Свої “послуги” вони оцінювали від 5 000 до 7 000 доларів США з однієї людини. Поліцейські викрили одного з учасників схеми в пункті пропуску “Шегині” під час спроби переправлення свого “клієнта”.

Фото: Державна прикордонна служба України

Під час обшуків поліцейські знайшли та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи, фіктивні документи на працевлаштування та гроші, ймовірно, отримані злочинним шляхом.

Наразі організатору каналу з незаконного переправлення за кордон, жителю Івано-Франківської області, та трьом його спільникам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Організатору незаконної схеми переправлення військовозобов’язаних чоловіків обрали запобіжний захід — тримання під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube


Джерело: Суспільне мовлення України