Суспільне мовлення

На Львівщині розробили туристичний додаток “Сколе Smart”: як він працює

На Львівщині розробили додаток для популяризації туризму “Сколе Smart”. У застосунку також є розділи про життя та побут Сколівської громади. Про це Суспільному розповів заступник Сколівського міського голови Роман Чудійович.

Привабити туристів та спростити їхнє перебування у Сколе — таке завдання нового мобільного додатку “Сколе Smart”. Зокрема, аби туристам було легше знайти житло, познайомитись із туристичними пам’ятками та маршрутами. За допомогою додатку планують залучити більше молоді, каже мешканка Сколе Ольга Климович.

Жителька Сколе Ольга Климович. Фото: Суспільне Львів

“В нас гарне місто, ми любимо своє місто. І готелів ніби вистачає тут, і природа дуже гарна в нас. Люди більше дізнаються через додаток про наш край”, — каже жителька Сколе Ольга Климович.

У громаді розташовані різної складності туристичні маршрути Сколівськими Бескидами.

На Львівщині розробили туристичний додаток "Сколе Smart": як він працює

Туристи у Сколе, де розробили спеціальний додаток. Суспільне Львів

Окрім того, Сколе — центр бойківської культури. Аби її дослідити можна розпочати із місцевого історико-краєзнавчого музею, розповідає екскурсоводка і керівниця музею Тетяна Зінкевич.

“Ви отримуєте таку початкову інформацію про це місце, про цей край, його історичні здобутки, його вагомі речі. Туризм, пов’язується із культурою однозначно, культури українського народу, зокрема, етнічної спільноти бойків, вона є унікальною”, — говорить керівниця музею “Сколівщина” Тетяна Зінкевич.

На Львівщині розробили туристичний додаток "Сколе Smart": як він працює

Історико-краєзнавчий музей у Сколе. Фото: Суспільне Львів

Аби про все це можна було дізнатись легше — розробили мобільний додаток. Гроші для цього виділили із туристичного збору за перше півріччя 2022 року, каже керівник фінансового відділу мерії Сколе Сергій Трішкін. Вартість проєкту понад 40 тисяч гривень.

На Львівщині розробили туристичний додаток "Сколе Smart": як він працює

Туристичний додаток “Сколе Smatr”. Фото: Суспільне Львів

“За основну мету ми собі ставили розширення інформації для туриста, для гостя громади, для внутрішньо перемішеної особи. Є коротко інформація про нашу громаду, основні атракції, які проводилися в попередні роки. Є сервіс: готелі, садиби, оздоровчі табори, турбази, заклади харчування, місцева гастрономія, фестивалі, музеї”, — каже керівник фінансового відділу Сколівської міської ради Сергій Трішкін.

Зараз є 9 розділів цього додатку.

На Львівщині розробили туристичний додаток "Сколе Smart": як він працює

На Львівщині розробили туристичний додаток “Сколе Smart”: як він працює. Суспільне Львів

“Він розказує не тільки про туристичні місця, а також розказує про наші будь-які підприємства соціального спрямування. Наприклад, приїхав турист і в нього зламався автомобіль — в нашому додатку можна знайти будь-яку станцію техобслуговування, яка є в нас в громаді. Зателефонувати і поїхати відремонтувати автомобіль. Якщо необхідно — до лікаря звернутися. Якщо треба отримати іншу послугу, її можна знайти в цьому додатку”, — розповідає заступник сколівського міського голови Роман Чудійович.

За словами Романа Чудійовича, мобільний додаток доповнюватимуть та розширюватимуть, аби залучити більше туристів. А також приваблюватимуть мандрівників до громади й іншими способами. Серед них — відновлення пам’яток. Зокрема, ремонтуватимуть, за грантові гроші, одну із візитівок Сколе – палац Гредлів середини XIX століття.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин