Суспільне мовлення

“Барком-Кажани” завершили виступи у регулярному чемпіонаті Польщі з волейболу: таблиця

До плей-оф за перемогу у турнірі львів’яни не пробилися.

Український волейбольний клуб “Барком-Кажани” завершив виступи у регулярному чемпіонаті Польщі. У неділю, 7 квітня, львів’яни зіграли поєдинок 30-го туру проти “Белхатува”.

За три тури до закінчення регулярного чемпіонату “Барком-Кажани” мали математичні шанси на вихід у чемпіонський плей-оф. Відставання від “Ольштина”, що займав восьме місце, складало лише чотири очки.

Втім, поборотися за потрапляння у топ-8 “Барком-Кажани” не змогли. У наступних двох матчах українська команда двічі поступалася на тай-брейках — спершу “Катовіце”, а згодом — “Чарні Радом”.

Поразкою закінчився й останній матч “Барком-Кажанів” у регулярному чемпіонаті. У 30-му турі львів’яни не взяли жодного сету у грі з “Белхатувом” (25:27, 23:25, 17:25).

Таким чином, “Барком-Кажани” завершили виступи на 11-й позиції. У порівнянні з дебютом у турнірі в сезоні 2022/23, львів’яни піднялися на два місця, а також здобули на п’ять перемог більше.

Переможцем регулярного чемпіонату Польщі став “Ястржембські”, який випередив “Заверцє”. Топ-3 замкнув “Проєкт Варшава” Пьотра Грабана, який має увійти до тренерського штабу Рауля Лосано у збірній Україні — у разі, якщо з ними буде підписано контракт.

Чемпіонат Польщі з волейболу: турнірна таблиця після 30 турів

  1. “Ястржембські” — 75 очок (30 матчів), 80:27 (співвідношення сетів)
  2. “Заверцє” — 70 (30), 79:34
  3. “Проєкт Варшава” — 69 (30), 76:32

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

  • 11. “Барком-Кажани” — 38 (30), 51:64

Що очікує далі на “Барком-Кажани”?

  • Львів’яни захищатимуть 11-те місце, здобуте за підсумками регулярного чемпіонату у матчевому плей-оф. Суперником української команди стане “Слепськ” Сувалкі, який гарантував собі 12-ту позицію.
  • “Барком-Кажани” та “Слепськ” визначать між собою переможця у 2-матчевому протистоянні. У разі, якщо команди обміняються перемогами (3:0 чи 3:1), на них чекатиме “золотий” сет.
  • Перший матч “Барком-Кажани” зіграють на виїзді у Сувалках, другий поєдинок буде номінально домашнім — його львів’яни проведуть у Велюні.


Джерело: Суспільне мовлення України