Суспільне мовлення

Хакерська атака на е-квиток у Львові: яка ситуація станом на 8 квітня

У Львові оплата проїзду у громадському транспорті відбувається у звичному режимі. Процес списання грошей із загальних “ЛеоКарт” за поїздки у транспорті після хакерської атаки вже завершили. Наразі на “ЛеоКарт” відображається актуальна сума балансу.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Списання з транспортних карток за успішно зареєстровані квитки 28 березня – 3 квітня відбувалися поступово. Зараз, коли всі операції зі зняття за ці валідації вже завершено, баланс на транспортних картках відображається актуально. Якщо у зв’язку зі списаннями за попередні поїздки, через відсутність коштів на вашій “ЛеоКарт” утворився “мінус”, необхідно поповнити картку на відповідну суму, щоб знову нею користуватися”, — повідомляють у ЛКП “Львівавтодор”.

У комунальному підприємстві додають, що також фактично завершили процес списання грошей за поїздки з банківських карток. Система могла знімати гроші з карток як одноразово за всі поїздки впродовж тих днів, так і різними платежами.

“Важливо: якщо на картці під час спроби списання коштів за проїзд не було необхідної суми, то банк робитиме повторні спроби списання з певною періодичністю. Якщо ж списання коштів з картки було неуспішне, то система е-квитка заблокує картку. Розблокування відбудеться після успішного зняття коштів за проїзд. Тож щоб уникнути блокування картки, потурбуйтесь заздалегідь, аби на рахунку був достатній баланс”, — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними мерії, ще триває робота над відновленням близько 3,5 тис. пільгових профілів, дані яких було ймовірно пошкоджено під час хакерської атаки.


Джерело: Суспільне мовлення України