Суспільне мовлення

У Львові нетверезий водій вчинив ДТП та пропонував патрульним хабар

У Львові, на вулиці Пулюя, 21-річний водій у стані алкогольного сп’яніння наїхав на металеву огорожу та пропонував хабар патрульним. На місці працювала слідчо-оперативна група.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Патрульної поліції Львівської області.

Подія трапилася 8 квітня. Під час патрулювання інспектори, у дворі житлового будинку на вулиці Пулюя, побачили автомобіль ВАЗ, водій якого здійснив наїзд на металеву огорожу.

Як повідомили у патрульній поліції, під час спілкування із 21-річним водієм, інспектори виявили у нього ознаки алкосп‘яніння. Чоловік погодився пройти перевірку за допомогою приладу Драгер. Результат — 2,15 проміле, що у понад 10 разів перевищує норму.

“Оформляючи адмінматеріали, водій, аби уникнути відповідальності, почав пропонувати патрульним неправомірну вигоду. На неодноразові попередження чоловік не реагував, після чого запхав за бронежилет патрульного кілька купюр по 200 гривень”, – мовиться у повідомленні.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу. Окрім кримінальної відповідальності, яка загрожує водієві, він ще отримав два протоколи: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння) та ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП.

Як повідомили у патрульні поліції, за січень — березень 2024 року поліцейські Львівщини склали 2530 протоколів на водіїв, які керували автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. За участі нетверезих водіїв трапилося 40 автопригод. У них травмувалося 62 людини та одна — загинула.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Впродовж 6-7 квітня патрульні склали 34 протоколи на керманичів, які сіли за кермо у нетверезому стані.


Джерело: Суспільне мовлення України