Суспільне мовлення

На Львівщині 16 грудня попрощаються із п’ятьма захисниками

Сьогодні, 16 грудня, у Львівській області прощатимуться із п’ятьма військовими. Андрій Цяпич, Юрій Костельний, Орест Вань, Володимир Іванів та Сергій Литвин загинули у бою з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Андрій Цяпич — уродженець Червонограда. Захисник служив у складі військової частини А0222. Чоловік загинув 10 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Андрію було 22 роки. Чин похорону військового відбудеться о 13:00 в церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

Андрій Цяпич. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Юрій Костельний — також мешканець Червонограда. Захисник служив у військовій частині 3028. Загинув 11 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. Йому було 35 років. Чин похорону Юрія Костельного відбудеться в суботу о 11:00.

Юрій Костельний

Юрій Костельний. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Орест Вань — уродженець села Оселя Львівської області. Чоловік був одним із добровольців, які у 2014 році розпочали виконувати бойові завдання у зоні АТО. До 2021 року захисник боронив державу у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Нацгвардії України. Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем повернувся на фронт у складі 503 окремого батальйону 38 бригади морської піхоти ВМС ЗСУ. Орест Вань загинув 3 грудня 2023 року. У захисника залишилася дружина, донька, сестра та син.

Орест Вань

Орест Вань. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Володимир Іванів — львів’янин. Із перших днів повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровольцем став на захист країни. Виконував бойові завдання на території Донецької, Луганської та Запорізької областей у лавах 78 окремого десантно-штурмового полку “Ґерць” ДШВ ЗСУ. Військовий загинув 11 грудня 2023 року. У захисника залишилися батьки, сестра та племінники.

Володимир Іванів

Володимир Іванів. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Сергій Литвин народився у місті Кримськ в РФ. Чоловік мешкав у Волновасі Донецької області. Напередодні повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав Волноваської територіальної оборони. Із перших днів війни виконував бойові завдання у складі 109 окремої бригади територіальної оборони. Боронив країну на території Луганщини, Харківщини та Донеччини. Воїн загинув 11 грудня 2023 року. У захисника залишилася дружина та двоє дітей.

Сергій Литвин

Сергій Литвин. Фото: пресслужба Львівської ОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чин похорону Ореста Ваня, Володимира Іваніва та Сергія Литвина розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі у Львові. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України