Львівський портал

На конкурс із відновлення музею Шухевича у Львові подались сім учасників

Сім проєктів надійшло в рамках архітектурного конкурсу відновлення музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.  До кінця червня кваліфіковане журі визначить переможця. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Журі конкурсу оцінюватимуть конкурсні проєкти за наступними критеріями:

  • відповідність умовам конкурсу та розкриття конкурсного завдання;
  • символічність та контекстуальність проєктного рішення;
  • вирішення меморіальної складової обʼєкту;
  • економічна доцільність проєктних рішень;
  • інклюзивність проєктованого обʼєкта.

До складу журі конкурсу входять архітектори, науковці та музейники, представники міської та обласної влади:

  1. Антон Коломєйцев – головний архітектор Львова;
  2. Олена Василько – архітекторка, директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної військової адміністрації, головна архітекторка області, делегована представниця Львівської обласної військової адміністрації;
  3. Тетяна Балукова – начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради;
  4. Богдан Тихолоз – науковець, кандидат філологічних наук, директор Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка;
  5. Віталій Шуляр – архітектор, делегований представник від НСАУ;
  6. Микола Рибенчук – архітектор, керівник архітектурної майстерні «Симетрія»;
  7. Дмитро Сорокевич – архітектор, керівник архітектурної студії «replus bureau».

Зауважимо, загальний призовий фонд конкурсу складає 500 тис. грн. Переможець отримає 250 тис. грн, за 2 місце – 150 тис. грн, а за 3 місце – 100 тис. грн. Фінансування проведення конкурсу та виплати премій переможцям конкурсу відбуватиметься за позабюджетні кошти.

Нагадаємо, 27 лютого у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був зруйнований внаслідок російського обстрілу в ніч на 1 січня.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня 2024 року російські окупанти атакували Львівщину «Шахедами». Уламки збитого дрона впали на музей-садибу Романа Шухевича, який розташований у Львові та Білогорщі. Музей вщент згорів.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що повністю знищений музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича відбудують після Перемоги України над терористичною росією, але п’ятий Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що його Фонд відбудує музей Романа Шухевича у Львові.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-04 16:12:32