Суспільне мовлення

Конгрес місцевих та регіональних влад: що відомо про візит Зеленського у Львів

Сьогодні, 15 грудня, у Львові відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад. Подію відвідали Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, голова Офісу президента Андрій Єрмак, а також міністри.

Про це з місця події повідомили кореспонденти Суспільного.

Перша віцепрем’єр-міністерка України Юлія Свириденко наголосила, що серед цілей України є стабілізація експорту, щоб бізнес продовжив відновлюватися. Зокрема, розповіла про програму покриття ризиків для кораблів, яка запрацює за декілька днів. Також говорила про програму іпотеки для забезпечення житлом ветеранів та 15 000 грантів на єРоботу, які планують видати наступного року.

Міністр оборони Рустем Умєров порушив питання фортифікацій. Деталі не розголошував з міркувань безпеки.

Натомість міністр внутрішніх справ Ігор Клименко акцентував увагу на проблемі післявоєнного існування держави, зокрема говорив про контроль на блокпостах і за обігом зброї. Також розповів про заходи, які запровадять для безпеки у школах.

“Офіцер безпеки поліції буде в кожному навчальному закладі. Це не будуть сторожі. Це офіцер, який контролюватиме пересування дітей, і щоб сторонні не заходили і нічого небезпечного не заносили. Набиратимуть кандидатів із цивільних, навчання триватиме 6 місяців. З поліцейських відберуть 500 працівників, які вже зголосилися обійняти такі посади”, — каже Ігор Клименко.

Крім того, говорив про посилення контролю та встановлення металодетекторів на вокзалах та торгових центрах.

За підсумками Конгресу та візиту до Львова Володимир Зеленський опублікував звернення у Telegram-каналі.

“Провів Конгрес, засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Багато питань – різні аспекти взаємодії центральної влади з громадами. Дуже важливо, щоб уряд був у постійній комунікації з місцевим самоврядуванням і щоб керівники у громадах розуміли, яка зараз ситуація, чим живе вся наша країна, наскільки важливо бути повністю зосередженими на обороні та допомозі людям. Дбати про наших воїнів, дбати про всіх наших людей – це обов’язково на всіх рівнях влади. І у владі на місцях також”, — каже президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський приїхав до Львова в ніч на 15 грудня. Тоді президент опублікував звернення на проспекті Свободи, де розповів про початок переговорів з ЄС та посилення української ППО. Начальник Львівської ОВА Максим Козицький опублікував фото із президентом Володимиром Зеленським та керівником Офісу Президента України Андрієм Єрмаком. Вранці Зеленський, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступники і начальник Львівської ОВА Максим Козицький вшанували пам’ять загиблих українських воїнів на Личаківському кладовищі.


Джерело: Суспільне мовлення України