Україна і світ

Компот зі смородини і м’яти на зиму: рецепт покроково

Уявіть собі зимовий вечір, коли за вікном падає сніг, а ви насолоджуєтесь склянкою компоту з насиченим ягідним смаком і свіжістю м’яти. Цей напій не тільки зігріє, але й нагадає про тепле літо.

Смородина багата на вітамін C, що зміцнює імунну систему і захищає від інфекцій. Вона містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі старінням і знижують ризик хронічних захворювань. Ягоди смородини покращують травлення завдяки високому вмісту клітковини. Вона також підтримує здоров’я серця, знижуючи рівень холестерину й артеріального тиску. Крім того, смородина сприяє здоров’ю очей і покращує зір завдяки вмісту вітаміну A.

Компот зі смородини і м’яти на зиму готується дуже просто. Головне – гарний настрій і правильний рецепт приготування. У нас він є!

Компот зі смородини і м’яти на зиму: рецепт

Деякі українські ґаздині замінюють цукор фруктозою під час заготівлі компотів, джемів та варення на зиму. Це рішення ґрунтується на бажанні зробити заготівлю більш корисною і менш калорійною. Фруктоза має нижчий глікемічний індекс порівняно зі звичайним цукром, що означає менш різке підвищення рівня глюкози в крові після її споживання. А от щодо безпечності цієї заміни розкаже дієтолог Тетяна Лакуста.

Інгредієнти на банку об’ємом 3 літри:

  • червона смородина – 400 г
  • інші ягоди (малина, полуниця чи інші, але не дуже кислі) – 170 г
  • цукор – 250-300 г
  • вода – 2,5 л
  • листочки м’яти – 5-8 шт.

Як зробити компот зі смородини і м’яти на зиму покроково:

  1. Промийте всі ягоди під проточною водою. Переберіть їх, видаливши гілочки та інші непотрібні частинки. Підготуйте листочки м’яти: промийте та обсушіть.
  2. Простерилізуйте банку та кришку.
  3. У банку викладіть ягоди та листочки м’яти. Саме вони нададуть компоту зі смородини особливого аромату та додаткового смаку.
  4. У великій каструлі закип’ятіть 2,5 літра води разом із цукром. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні 1 хвилину.
  5. Залийте гарячий сироп у банку з ягодами та м’ятою. Відразу накрийте банку стерилізованою кришкою і закатайте її.
  6. Переверніть банки догори дном і залиште остигати за кімнатної температури. Після охолодження перенесіть їх у прохолодне темне місце на зберігання.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 16:13:28