Україна і світ

Колекцію речей принцеси Діани пустять з молотка

Предмети гардероба, які носила принцеса Діана в 1980-х роках, стануть найціннішими лотами на аукціоні в Лос-Анджелесі. Там також будуть представлені її листи, аксесуари та понад 200 предметів від членів королівської родини.

Зокрема очікується, що найдорожче вдасться продати дві вечірні сукні. За кожну з них хочуть виручити майже по $400 тис.

Речі принцеси Діани підуть з молотка

Аукціонний дім Julien’s Auctions вже назвав цю колекцію наймасштабнішим зібранням особистих речей Діани, що були виставлені на аукціон з 1997 року, коли принцеса віддала десятки своїх суконь як лоти для благодійного заходу у Нью-Йорку. Це сталося незадовго до її трагічної загибелі в автокатастрофі в Парижі.

Зараз дивляться

До слова, пара суконь, проданих на нью-йоркському розпродажі, очолять прийдешній захід, що відбудеться в аукціонному домі The Peninsula Beverly Hills.

Які сукні принцеси Діани є найціннішими лотами

Одну з суконь, за які планують отримати найбільше, створив дизайнер Мюррей Арбід. Це вечірнє вбрання темно-синього кольору без бретелей Діана двічі вдягнула у 1986 році – на прем’єру Привида опери та вечерю з королем Греції Костянтином. Наступного року вона вийшла в ньому знову вже на виставу Попелюшка в Королівському оперному театрі.

Другу вечірню сукню з найцінніших лотів розробив Віктор Едельштейн. У мереживних шатах з відкритими плечима Діана сяяла в 1987 році на заходах у Великій Британії та Німеччині.

Співзасновник та виконавчий директор Julien’s Auctions Мартін Нолан зазначив, що Діана була “принцесою економії”. Вона повторно вдягала сукні не лише з екологічних міркувань, але й для підтримки нових імен серед дизайнерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 17:58:43