Суспільне мовлення

Графік Іван Франк помер на 77 році життя

Графік та скульптор, викладач Львівської академії мистецтв Іван Франк пішов з життя 31 січня у віці 76 років.

Про це повідомила Львівська національна академія мистецтв (ЛНАМ) у Facebook.

“Відійшов у засвіти педагог, наш колега, друг, хороша, світла, добра людина, який завжди зберігав оптимізм та приходив усім на допомогу. Колектив академії глибоко сумує за померлим і висловлює щирі співчуття родині, близьким, друзям, усім, хто знав покійного. Згадуємо його добрим словом, щирою молитвою, дякуємо за його вчинки та мудрі настанови”, — йдеться в дописі ЛНАМ.

Причина смерті наразі невідома — кажуть, що Іван Франк помер раптово.

Іван Франк зі своєю скульптурою “Скорботний Христос” 1980-х на Львівському тижні скульптури 2023. ARTES про мистецтво/Telegram

Що відомо про Івана Франка

Іван Франк народився 26 серпня 1947 року в селі Літиня Дрогобицького району, Львівської області. Навчався у Львівському училищі прикладного мистецтва ім. І. Труша у відділенні скульптури (1963–1968) і Львівському державному інституті прикладного та декоративного мистецтва у відділі художньої кераміки (1970–1975).

Від 1975 року працював викладачем кафедри художньої кераміки у Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва (нині ЛНАМ). У 1993-му йому надали вчене звання доцента, а у 2006-му — вчене звання професора.

З 2004 року був завідувачем кафедри художнього металу ЛНАМ і, як зазначають в академії, “виховав не одне покоління творчих особистостей”.

Іван Франк також працював у галузі декоративної та монументальної кераміки, графіки й малярства. Був учасником українських та міжнародних виставок. Упродовж 1988–2016 років організував 12 персональних виставок.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв’язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]


Джерело: Суспільне мовлення України