Суспільне мовлення

Готується до концерту в Палаці мистецтв: 70-річний львів’янин працює на котельні та створює музику

Львів’янину Сергію Зеленському — 70 років. Чоловік працює оператором котельні. Окрім цього, він займається музикою, сам її пише та виступає на концертах.

Як львів’янин поєднує роботу та музику, дізнавалося Суспільне.

Сергій Зеленський працює оператором котельні сім років. Чоловік розповідає, у чому полягає його робота.

“Весь час на зміні я слідкую, підходжу до котла, дивлюсь, чи він горить, полум’я є чи нема, температуру дивлюсь, регулюю, якщо треба. Потім підходжу до бака з водою, звідки ми наповнюємо систему опалення, підживляємо, якщо треба”, — каже львів’янин.

Сергій Зеленський на робочому місці. Фото: Суспільне Львів

За словами Сергія Зеленського, головним його захопленням є музика. Нею він займається зі школи. Чоловік закінчив композиторський факультет у консерваторії, грає на гітарі та клавішних і співає.

“В школі на вечорах грав, в інституті. Ну отак затягнуло по ансамблях різних, потім на пароплавах був, і по селах грав весілля, в принципі всюди грав. Зараз на вулиці граю, у філармонії у кількох концертах брав участь, їздив в Польщу на фестиваль, деякі фестивалі у Львові були. Не знаю, де я ще не грав”, — зазначає чоловік.

Сергій Зеленський грає на акустичній гітарі

Сергій Зеленський грає на акустичній гітарі. Фото: Суспільне Львів

Львів’янин каже, одна робота врівноважує іншу, бо у котельні спокійно, а під час виступів є спілкування з великою кількістю людей.

“Якщо я музикою займаюсь, я серед людей. Наприклад, виступ в якомусь клубі десь, багато людей, якесь емоційне напруження, а тут треба уважним бути і спокійним”, — розповідає Сергій Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз музикант готує ювілейний концерт, який відбудеться 19 грудня у Львівському палаці мистецтв.


Джерело: Суспільне мовлення України