Суспільне мовлення

“Горизонти Курбаса”. У львівському театрі готують новий проєкт

У театрі Леся Курбаса готують новий проєкт. Театрали записують подкаст про режисера та реформатора театру Леся Курбаса. Презентацію планують у грудні. Також у театрі відбудеться перформативне читання архівних матеріалів.

Про це Суспільному розповіла менеджерка проєкту Дарина Ольшанська.

Автори вже записали 3 випуски аудіосеріалу, про мрії Леся та створення театру, рядки із щоденника автора та його лекції.

“Основна ідея проєкту — в тому, щоб створити сучасний аудіальний продукт, який буде доступний і буде цікавий. В самому подкасті ми представимо архівні матеріали, а друга частина — ми будемо спілкуватися з дослідницями Леся Курбаса і його творчості”, — каже менеджерка проєкту Дарина Ольшанська.

Лесь Курбас народився у Самборі на Львівщині, навчався у Львівському університеті, його батьки були акторами. Свій театральний шлях розпочав у Львові у театрі Руської бесіди, каже історик Іван Сварник.

“І саме на тій сцені Лесь Курбас дебютував як актор. Ми можемо пишатися, що шлях у театр Курбаса почався саме у Львові. Ну і для нас — це велика честь, я з великим задоволенням ходжу на вистави театру Курбаса, знайомий з усіма акторами, режисером і вони горді тим, що їм вдалося оце ім’я Курбаса продовжити”, — розповідає директор обласної наукової бібліотеки Іван Сварник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Проєкт “Горизонти Курбаса” реалізували за грантові гроші Гьоте Інституту. Презентація відбудеться 12 грудня в театрі Курбаса у форматі перформативного читання.


Джерело: Суспільне мовлення України