Україна і світ

Франція та Італія приєдналися до коаліції дронів для України

Про це повідомило Міністерство оборони Латвії.

Підписання листа відбулося під час засідання Контактної групи з питань оборони України минулого тижня у Брюсселі.

«Ми високо цінуємо рішення Італії та Франції офіційно приєднатися до коаліції дронів. Це ще одне підтвердження рішучості членів НАТО підтримувати Україну до її перемоги. Так само, офіційне приєднання цих двох країн до коаліції з розробки безпілотників надасть неоціненну підтримку в досягненні цієї мети», – зазначає міністр оборони Латвії Андріс Спрудс.

Таким чином, наразі до безпілотної коаліції офіційно входять 14 країн — Латвія, Україна, Велика Британія, Австралія, Данія, Естонія, Італія, Франція, Канада, Литва, Нідерланди, Польща, Німеччина та Швеція, а Чеська Республіка перебуває в процесі приєднання.

Аргентина, ППО, зброярі, коаліції: «День України» в Брюсселі у репортажі АрміяInform

Водночас до коаліції безпілотників можуть приєднатися й інші країни. До цього часу учасники безпілотної коаліції зібрали понад 500 мільйонів євро для передачі безпілотників Україні.

Як повідомляла АрміяInform, минулого тижня у Брюсселі тривала зустріч міністрів оборони країн НАТО і більшу частину часу вона була присвячена саме Україні. Її результатом стало ухвалення програми під назвою «Допомога НАТО в галузі безпеки та навчань для України».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Детально про нову програму читайте в статті АрміяInform.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-17 07:02:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин