Україна і світ

Коли закінчаться переговори про вступ України до ЄС

Пані посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова розповіла, в якому році можуть закінчитися переговори про вступ України до Євросоюзу. 

Коли можуть завершитися переговори про вступ України до ЄС

На думку амбасадорки ЄС в Україні, переговори про вступ України до Європейського Союзу можуть завершитися через шість років – до 2030 року.  

Згідно з нинішнім планом, у 2030 році можливе нове розширення Євросоюзу. 

Зараз дивляться

– Пара років може бути надто мало. Але досі я бачила в Україні велику рішучість і завзятість рухатись швидко. Тому я насправді вважаю, що у випадку з Україною це може зайняти менше часу, ніж раніше, з деякими іншими країнами. Вважаю, що 2030 рік – це дуже реалістична дата, – сказала пані посол.  

Також вона зауважила, що розширення ЄС здійснюється за умови одностайності. І будь-яка окрема країна-член має можливість відкладати, блокувати окремі кроки. За її словами, Україна не перша, і напевно, не остання, де таке відбувається. 

Зокрема, відповідаючи на питання, чи можна вважати, що процес вступу України до Євросоюзу вже незворотний, Катаріна Матернова сказала, що з огляду на минулий досвід, можуть бути причини зворотності. 

– Якщо країна перетворилася на диктатуру, то, напевно, – у житті в цьому сенсі немає нічого незворотного, так? Але якщо ви запитаєте, чи це є твердим зобов’язанням і, чи перебуваємо ми з Україною на шляху до ЄС, то я відповіла б рішучим так. І насправді це не можна було сказати до повномасштабного вторгнення, – сказала амбасадорка ЄС.

Нагадаємо, що вчора, 25 червня, Україна та Молдова офіційно розпочали переговори про вступ до Європейського Союзу.

Володимир Зеленський сказав, що це результат тривалої та наполегливої ​​роботи всього уряду. Також глава держави пояснив, що зараз залишається технічна сторона роботи, адаптація політичної системи України до ЄС.

Раніше, 21 червня, Рада ЄС підтвердила ухвалений на рівні послів ЄС мандат на переговори з Україною і Молдовою про вступ до ЄС, які розпочнуться 25 червня у Люксембурзі.

Джерело: РБК-Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 10:00:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин