Україна і світ

Кабачки на грилі тефаль: як смачно приготувати

Сьогодні будемо готувати кабачки на грилі тефаль. Приготовлені за цим рецептом вони вийдуть дуже смачні, хрусткі та соковиті.

Як замаринувати та приготувати кабачки на гриль та на якому режимі смажити кабачки на грилі тефаль – читайте в матеріалі.

Крім кабачків на грилі тефаль можна смажити інші овочі, такі як баклажани, перець, помідори та гриби (печериці, ерінги, відварені гливи). Вони чудово поєднуються з кабачками та створюють різноманіття смаків.

Кабачки на грилі тефаль: рецепт ідеальної страви

Ви можете додавати свої улюблені спеції для різноманітності смаку. Наприклад, додайте трохи часнику або соку лимона. До маринаду можна також додати 1 ст. л. соєвого соусу. У цьому випадку кількість солі потрібно зменшити.

Інгредієнти:

  • кабачки чи цукіні (молоді) – 2 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
  • суміш спецій (орегано, чебрець, базилік) – 1 ч. л.
  • олія рафінована – до смаку

Як замаринувати кабачки на гриль

  1. Кабачки миємо та обсушуємо паперовим рушником.
  2. Розрізаємо їх на кружальця однакової товщини (не дуже товсті). Це забезпечить рівномірне приготування на грилі.
  3. Кружальця кабачків викладаємо у миску, солимо, перчимо, посипаємо сумішшю спецій та гарно перемішуємо. Усе поливаємо олією, ще раз перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин маринуватися.

Як приготувати кабачок на грилі тефаль

  1. На якому режимі смажити кабачки на грилі тефаль? Увімкніть гриль тефаль та встановіть ручний режим Червоний. Це оптимальний режим для приготування кабачків, адже він забезпечує високу температуру для досягнення ідеальної скоринки.
  2. Після звукового сигналу гриль, коли гриль гарно розігріється, викладаємо кабачки по всій поверхні гриля.
  3. Закриваємо кришку гриля та смажимо близько 5 хвилин. Не забуваймо перевіряти кабачки, щоб вони не пригоріли. Якщо бажаєте отримати біль насичену скоринку, смажте до 7 хвилин, але слідкуйте, щоб кабачки залишилися соковитими всередині.

Готові кабачки можна подати як гарнір до м’ясних чи рибних страв, чи як самостійну легку закуску. Смачного!

Деякі українські господині маринують кабачки в майонезі на аквафабі, додавши будь-які спеції та трави до смаку. Рецепт чудо-майонеза тут.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 17:48:27