Україна і світ

Як приготувати гаспачо вдома: простий рецепт

Гаспачо – це іспанський холодний суп, який відомий своїм свіжим і насиченим смаком. Він чудово підходить для спекотних літніх днів, оскільки не потребує варіння та має освіжаючий ефект.

Ця страва популярна в Іспанії, особливо в Андалусії, де його традиційно подають на обід чи вечерю.

Як приготувати гаспачо вдома швидко та просто – читайте в матеріалі.

Гаспачо: рецепт

Використовуйте тільки свіжі стиглі овочі, адже саме від них залежить смак.

Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг
  • огірок – 1 шт.
  • болгарський перець червоний – 2 шт.
  • цибулина фіолетова (маленька) – 1 шт.
  • часник – 2-3 зубки
  • хліб білий – 1 скибка
  • винний оцет чи сік лимона – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • цукор – 1/4 ч. л. приблизно
  • соус табаско – кілька крапель чи дрібка перцю чилі
  • сіль (бажано морська) – до смаку

Рецепт приготування гаспачо покроково:

  1. Помідори вимийте. На кожному з боку плодоніжки зробіть хрестоподібний надріз. Опустіть помідори в окріп на 1-2 хвилини, потім перекладіть їх у крижану воду. Вийміть та зніміть шкірку. Наріжте помідори кубиками.
  2. М’якоть солодкого перцю та огірок без шкірки наріжте кубиками.
  3. Цибулину почистьте і також наріжте кубиками. Часник пропустіть через прес.
  4. Підготовлені продукти викладіть у чашу бленера і гарно подрібніть.
  5. Додайте нарізаний хліб і залиште на 5 хвилин. Потім знову подрібніть.
  6. Перелийте суп у каструлю. Додайте сіль, цукор, винний оцет, соус табаско чи перець чилі. Перемішайте. Влийте олівкову олію.
  7. Помістіть андалузький суп в холодильник на 2-3 години, щоб він настоявся та охолодився.

Гаспачо можна подати зі шматочками овочів, грінками, сухариками та навіть з кубиками льоду. Смачного!

Джерело: Смачно

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-28 18:48:12