Україна і світ

У штабі Трампа пояснили його бачення закінчення війни між Україною та РФ

У разі перемоги на виборах у США Дональда Трампа його пріоритетом буде якнайшвидше закінчення війни між Росією та Україною, але країни Європи мають робити більший внесок в підтримку безпеки.

Про це повідомили Голосу Америки у виборчому штабі Трампа.

Пріоритет Трампа у разі переобрання: що кажуть у штабі політика

— Трамп неодноразово заявляв, що головним пріоритетом його другого терміну буде якнайшвидше домовитися про припинення російсько-української війни. Трамп вважає, що європейські країни повинні сплачувати більшу частку витрат, пов’язаних із конфліктом, оскільки США заплатили значно більше, що несправедливо щодо наших платників податків, – заявив Стівен Ченг, директора із комунікацій виборчого штабу Трампа.

Також там наголосили, що Трамп “зробить усе необхідне для відновлення миру і відновлення американської сили та стримування на світовій арені.” У заяві йдеться, що Трамп “єдина людина, яка може це зробити”.

Зараз дивляться

— Війна між Росією та Україною ніколи б не відбулася, якби Дональд Дж. Трамп був президентом. Так сумно, – йдеться у відповіді.

Раніше агентство Reuters повідомляло, що два радники Трампа – Кіт Келлог і Фред Флейц – представили йому план завершення війни в Україні, якщо він виграє президентські вибори. Він передбачає надання Україні американської зброї лише в тому разі, якщо вона погодиться на мирні переговори з Москвою.

Водночас відмова Москви від переговорів призведе до посилення американської підтримки України, заявив генерал-лейтенант у відставці Келлог.

Президент США Джо Байден, який балотується на другий термін, заявляє про підтримку України та обіцяє підтримувати Київ “стільки, скільки буде потрібно”.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 11:23:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин