Україна і світ

Житель Буковини здавав рф стратегічні об’єкти, а потім глумився над українською символікою на вебкамеру

За даними слідства, житель Чернівецької області погодився працювати на ворога. Спілкуючись на анонімному вебсайті з  громадянином, який представився йому військовослужбовцем збройних сил рф, буковинець активно засвідчував підтримку діям країни-агресора та готовність допомагати. 

Згодом підозрюваний передавав «куратору» у чаті текстові повідомлення з координатами розташування об’єктів критичної та цивільної інфраструктури у Чернівцях.  

Кадр з телеграм-каналу Офісу генерального прокурора

«Щоб підтвердити свою ненависть та зневагу до всього українського, він на вебкамеру глумився над національною символікою, висловлювався, що готовий воювати проти України та інших іноземних держав, які їй допомагають», – розповідають в офісі генпрокурора.

Як повідомляється, за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактами закінченого замаху на вчинення державної зради та виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Правоохоронці затримали чоловіка за місцем проживання. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування – за СБУ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нещодавно АрміяInform повідомляла про те, як Служба безпеки затримала в Дніпрі прихильника рашизму, який передавав до рф геолокації ЗСУ та публічно закликав до захоплення влади в Україні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-26 10:18:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин