Україна і світ

У Пентагоні прокоментували можливість участі військ КНДР у війні проти України

Речник Міністерства оборони США Патрік Райдер заявив, що війська Північної Кореї стануть гарматним м’ясом, якщо їх відправлять воювати в Україну. 

Таку думку прессекретар Пентагону висловив під час брифінгу.  

Пентагон про можливість участі військ КНДР у війні РФ проти України

Райдер вирішив прокоментував це питання з огляду на поглиблення військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою, яке наштовхнуло на припущення про те, що РФ потенційно може попросити Північну Корею відправити свої війська в Україну, аби допомогти російським загарбникам. 

Зараз дивляться

– Якби я керував військовим персоналом Північної Кореї, я б поставив під сумнів свій вибір щодо відправлення своїх сил як гарматне м’ясо в незаконній війні проти України. Ми бачили втрати російських військ. Але знову ж таки, ми будемо стежити за цим”, – сказав Райдер. 

Також він прокоментував розмови про те, що Південній Кореї необхідно розглянути ядерний варіант у розпал військової співпраці між РФ та КНДР, що розвивається. 

– Наша політика не змінилася, оскільки вона стосується денуклеаризації Корейського півострова, – наголосив речник Пентагону. 

За його словами, США продовжать тісно співпрацювати з  союзниками із Південної Кореї та Японії та іншими в регіоні, аби гарантувати безпеку та стабільність у всьому Індо-Тихоокеанському регіоні”. 

Нагадаємо, що минулого тижня російський диктатор Володимир Путін і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який передбачає негайне надання військової допомоги у разі збройного нападу на одну з країн.  

Джерело: Міноборони США

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 07:15:55