Україна і світ

Формула 1 – Гран-прі Емілії-Романьї – огляд перегонів від 19.05.2024

Нідерландський пілот Red Bull Макс Ферстаппен виграв Гран-прі Емілії-Романьї у Формулі-1, стартувавши з поул-позиції.

Ферстаппен – переможець Гран-прі Емілії-Романьї

На останніх колах йому нав’язав запеклу боротьбу Ландо Норріс із McLaren, але Ферстаппен доклав максимум зусиль, щоб втретє поспіль першим фінішувати в Імолі. Він випередив британця лише на сім десятих секунди.

Третю сходинку подіуму на сьомому етапі сезону посів Шарль Леклер із Ferrari.

Зараз дивляться

Оскар Піастрі із McLaren кваліфікувався другим, але через штраф за перешкоджання Кевіну Магнуссену з Haas опинився на п’ятій стартовій решітці. У підсумку йому вдалося фінішувати четвертим, випердивши пілота Ferrari Карлоса Сайнца.

Семиразовий чемпіон Формули-1 Льюїс Гемілтон і його напарник Джордж Рассел із Mercedes фінішували на шостому та сьомому місцях відповідно.

Напарник Ферстаппена по команді Red Bull Серхіо Перес після помилки у кваліфікації стартував лише 11-м, але йому вдалося відіграти кілька позицій та перетнути фінішну лінію під час гонки восьмим.

Завдяки перемозі Ферстаппен ще більше збільшив відкрив у таблиці чемпіонату Формули-1. У Макса зараз 161 очко. Шарль Леклер йде другим із 113 очками, а Серхіо Перес – третій (107 очок).

У заліку Кубка конструкторів лідирує Red Bull з 268 очками, випереджаючи Ferrari (212) і McLaren (154).

На попередньому етапі у Маямі переміг Ландо Норріс, здобувши першу у кар’єрі перемогу на етапах Ф-1. Другим фінішував Ферстаппен, а третім став Леклер.

Наступний етап Формули-1 відбудеться в Монако, де 24-26 травня очікується Гран-прі Монако. З детальним календарем етапів Формули-1 у сезоні-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-19 18:35:58