Львівський портал

Естонія виділила на гуманітарну допомогу Україні понад 650 тис. євро

МЗС Естонії заявило про виділення 656 447 євро на гуманітарну допомогу Україні – допомога призначена насамперед для підтримки потреб освіти в прифронтових районах і тамтешніх дітей. Про це повідомляє Європейська правда.

Відділ зі зв’язків з громадськістю Міністерства закордонних справ повідомив, що 352 695 євро будуть використані в рамках діяльності некомерційної організації Eesti Pagulasabi. А саме для багатоцільової фінансової допомоги в найуразливіших регіонах України та для поліпшення побуту людей в Україні та серед українських біженців у Грузії.

За допомогою 303 752 євро некомерційне об’єднання Mondo організує літні табори післяшкільної освіти для запорізьких школярів і запропонує підтримку в галузі психічного здоров’я людям в Україні.

«Жителі України, включно з маленькими дітьми, платять високу і болючу ціну через російський терор. Щоденні атаки, зокрема в Харківській області останніми тижнями, призвели до загибелі мирних жителів, руйнування будівель і вимушеного покидання тисячами вразливих людей своїх домівок. Наш обов’язок – всіляко підтримувати їх», – заявив міністр закордонних справ Маргус Тсахкна.

Він додав, що завдяки співпраці зі стратегічними партнерами, їм вдається найефективніше та найшвидше надавати допомогу тим, хто її потребує.

Міністерство закордонних справ допомагало Україні здебільшого на двосторонній основі через партнерів із надання стратегічної гуманітарної допомоги, а також через Міжнародний комітет Червоного Хреста та організації гуманітарної допомоги під егідою ООН. Крім того, було відправлено різноманітну допомогу у вигляді конкретних предметів, останнім часом це переважно медичне обладнання, транспортні засоби та енергоносії.

Обсяг гуманітарної допомоги Україні з боку всіх секторів Естонії наразі становив уже щонайменше 26,6 млн євро, з яких внесок державного сектора становив 7,5 млн євро.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-22 09:14:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин