Україна і світ

Електронні повістки – у Раді повідомили, чи будуть їх впроваджувати

Станом на зараз уряд і військове керівництво не розглядають впровадження електронних повісток.

Про це заявив представник комітету Верховної Ради з нацбезпеки оборони та розвідки Федір Веніславський під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Електронних повісток зараз не буде

За словами Веніславського, питання щодо можливості оформлення електронних повісток зараз не порушується – це спільна позиція Міноборони, головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Офісу президента та профільного комітету Ради.

Зараз дивляться

— Коли в комітеті нацоборони та розвідки розглядався законопроєкт, ми дискутували протягом декількох місяців над усіма сенситивними питаннями. Одне з них — можливість або неможливість оформлення повісток через якісь електронні засоби комунікації. Було ухвалене консенсуальне рішення, що наразі це є передчасним, — сказав нардеп.

Він додав, що зараз також не обговорюють внесення змін до законів, які могли б передбачати оповіщення або оформлення електронних повісток.

Веніславський зауважив, що станом на ранок 26 червня, за інформацією від заступниці очільника Міноборони Катерини Чорногоренко, оновили свої військово-облікові персональні дані 2 млн 370 тис. українців. Більшість зробила це через застосунок Резерв+, на другому місці — ЦНАПи, на третьому — ТЦК і СП.

Нагадаємо, згідно з новим законом про мобілізацію, кожна військовозобов’язана особа віком від 18 до 60 років повинна оновити свої облікові дані. Усі військовозобов’язані особи починаючи з 18 травня 2024 року протягом 60 діб мають оновити свої облікові дані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 13:14:16