Львівський портал

Деякі F-16 Україна планує тримати за кордоном

Певну кількість винищувачів F-16, які отримає Україна від західних партнерів, будуть зберігати на безпечних авіабазах за кордоном. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів начальник авіації командування Повітряних Сил Сергій Голубцов.

«Треба розуміти, що не всі літаки, які будуть передані Україні, зараз прийдуть в Україну. Деякі з них залишаться в тих центрах, де готують наших пілотів і авіаційний персонал. Це будуть українські літаки, які будуть використовуватись для підготовки наших же пілотів.

Є кількість, яка зайде в Україну. Є певна кількість літаків, які будуть зберігатися на безпечних авіабазах не в Україні для того, щоб вони тут не були мішенями. І це буде наш резерв при потребі для заміни несправних літаків, під час проведення регламентних робіт. Тобто для того, щоб ми могли постійно мати в операційному складі певну кількість літаків, яка буде відповідати кількості пілотів, які в нас будуть. Буде більше пілотів – буде більше літаків в Україні», – сказав Сергій Голубцов.

Водночас він не став озвучувати бодай приблизний час, коли в Україні врешті з’являться F-16, але додав, що це станеться цьогоріч. На думку Голубцова, появу цих винищувачів «на своїй шкурі першими повинні відчути росіяни».

Очільник авіації Повітряних Сил додав, що Україна ретельно готується до отримання F-16, в тому числі інфраструктурно.

«Розрахунки зроблені так, що ми знаємо, скільки буде пілотів у нас, скільки буде інженерів, скільки буде обслуговуючого персоналу аеродромів. В нас є певна кількість підготовлених аеродромів і ми знаємо цифру літаків, які зайдуть у першу чергу у цьому році. Ми знаємо, скільки зайде наступного року. Ці плани є», – підкреслив він.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-10 20:48:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин