Україна і світ

Чим корисний айран: користь для чоловіків і жінок

Надзвичайно смачний напій тюркських народів відомий ще за давніх часів. Чим корисний айран – читайте в матеріалі Факти ICTV.

Що таке айран

Цей слабогазований напій зазвичай готують з молока, заквашеного особливими бактеріями та дріжджями. Потім додають сіль і охолоджену слабогазовану воду. Пляшку закупорюють і вміст дозріває за 10 °C до моменту використання.

Чим корисний айран

Айран не лише освіжає і втамовує спрагу, а й володіє майже чудодійними властивостями.

Підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту. Пробіотики, що містяться в айрані, допомагають підтримувати здоровий баланс мікрофлори кишківника. Це поліпшує травлення і зменшує ризик захворювань шлунково-кишкового тракту.

Підвищує імунітет. Корисні бактерії в айрані сприяють зміцненню імунної системи, допомагаючи організму боротися зі шкідливими мікроорганізмами.

Зменшує запалення. Пробіотики, що входять до складу напою, мають протизапальні властивості. Тож вони протидіють інфекціям та покращують загальний стан здоров’я.

Впливає на довголіття. Серед корисних властивостей айрану особливо цінується його вплив на тривалість життя. Жителі гір, які регулярно споживають цей напій, відзначаються відмінним здоров’ям і довголіттям.

Чим корисний айран для жінок

Дослідження показали, що регулярне споживання пробіотиків позитивно впливає на стан шкіри і волосся. А хто з жінок не мріє мати привабливу зовнішність?

До того ж, айран є одним із найефективніших засобів для схуднення: 30 ккал на 100 г. Корисні кисломолочні бактерії ніжно очищують організм від шкідливих токсинів і водночас позбавляють зайвої ваги.

А для хазяйновитих жінок це взагалі справжня знахідка. Бо з айрану можна приготувати  холодні супи, маринад для шашликів та вишукані соуси.

Чим корисний айран для чоловіків

Для чоловіків айран – напій номер один, оскільки допомагає організму впоратися з важкою і жирною їжею та швидко протверезіти.

Продукт нормалізує водно-сольовий баланс і обмін речовин, адже містить безліч електролітів, і запобігає зневодненню.

Для чого ще корисно пити айран? Напій допомагає компенсувати нестачу кисню в тканинах і органах, покращує кровообіг і тонус м’язів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-16 18:14:49