Львівський портал

Чи вимикатимуть світло 5 червня

На середу, 5 червня, «Укренерго» знову прогнозує дефіцит в енергосистемі упродовж усієї доби, а відтак ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00 год.

Для дотримання лімітів обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

«При перевищенні лімітів можливе застосування аварійних відключень для усіх категорій споживачів», – застерігають в «Укренерго».

Зазначимо, що головна причина обмеження електропостачання – наслідки ракетних ударів РФ по українських електростанціях. Внаслідок шести масованих ракетних атак із березня по травень великі теплові та гідроелектростанції більше не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. В енергосистемі виник значний дефіцит, який навіть не покриває експорт.

Мешканці Львівщини дізнатись свою групу відключень можуть:

  • На сайті «Львівобленерго» в розділі «Чому немає світла»;
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Viber (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго» у Telegram (для побутових споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Viber (для юридичних споживачів);
  • У чат-боті «Львівобленерго Бізнес» у Telegram (для юридичних споживачів).

Нагадаємо, вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, причина – брак потужності в енергосистемі. Наразі графіки не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-04 20:15:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин