Україна і світ

Чи будуть відключення світла 5 серпня: в Укренерго оновили інформацію

У понеділок, 5 серпня, графіки відключення світла застосовуватись не будуть, а тому українці будуть зі світлом протягом усієї доби.

Чи вимикатимуть світло 5 серпня

За оновленими даними ПрАТ Національна енергетична компанія Укренерго, протягом понеділка, 5 серпня, графіки відключення застосовувати не планують. Пояснюють це тим, що в енергомережі вистачає потужностей, аби забезпечити мешканців України необхідною електроенергією.

Водночас в Укренерго вказують, що у випадку, якщо ситуація зі світлом зміниться, тоді в пресслужбі і соцмережах компанії про це буде оголошено додатково, і після цього можуть бути застосовані обмеження в енергосистемі.

Зараз дивляться

Попри нормалізацію ситуації зі світлом, в енергокомпанії кажуть, що задля підтримання стабільності енергосистеми, українцям слід користуватись потужними електроприладами у період з 11:00 до 15:00. Паралельно із цим, задля уникнення перевантаження, ці прилади не рекомендується застосовувати у вечірні години.

Нагадаємо, попри те, що ситуація в енергосистемі покращилась, обставини можуть змінитись, якщо у найближчі три місяці будуть російські обстріли по об’єктах критичної інфраструктури, кажуть в Укренерго. Детальніше про те, якою є і може бути ситуація в українській енергомережі, залежно від атак РФ – читайте на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-04 18:37:07