Україна і світ

Відомо, скільки українців підтримують заборону Telegram

Фото: Pixabay

Станом на зараз лише 9% українців вважають, що месенджер Telegram потрібно повністю заборонити в Україні.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведені упродовж 1-6 вересня 2024 року.

Ставлення українців до заборони Telegram

Згідно з опитуванням, переважна більшість українців (54%) вважають, що не варто повністю забороняти месенджер, а треба запровадити певні обмеження і контроль – як-от блокування окремих каналів тощо.

Зараз дивляться

Також 26% громадян України вважають, що його не варто жодним чином контролювати. Ще 11% не визначилися з відповіддю.

Фото: КМІС

Респондентам, які не підтримують повну заборону Telegram в Україні, ставили додаткове запитання: Чи підтримають вони заборону, якщо власники Telegram відмовляться блокувати певні Telegram-канали.

У разі якщо власники месенджера категорично відмовляються блокувати канали, що поширюють пропаганду РФ і дезінформацію, то в такому разі 60% українців підтримали би повну заборону месенджера. При цьому 32% – висловилися проти.

У разі відмови блокувати канали російських окупантів, які використовуються для зв’язку, 71% підтримають заборону (не підтримають – 21%). У разі відмови блокувати канали з поширення наркотиків 70% підтримають заборону (не підтримають – 20%).

Заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, що результати опитування засвідчують, що зараз у суспільства немає ані відчутної підтримки заборони Telegram, ані стійкого опору такій забороні.

Методом телефонних інтерв’ю було опитано 1 015 респондентів у віці 18 років і старше. Опитування проводилося із громадянами України, які на момент опитування проживали на території України, яка контролювалася урядом України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,3) не перевищувала 4,1% для показників, близьких до 50%, 3,5% для показників, близьких до 25%, 2,5% – для показників, близьких до 10%, 1,8% – для показників, близьких до 5%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 15:45:29