Україна і світ

Коли Чорна п’ятниця 2024: дата та що відомо про цей день

Фото: Pexels

Чорна п’ятниця або Black Friday — це день, відомий у всьому світі як день шалених знижок. Його з нетерпінням чекають усі поціновувачі шопінгу.

Коли Чорна п’ятниця 2024 та що відомо про цей день — читайте на Фактах ICTV.

Коли Чорна п’ятниця 2024: дата початку шалених знижок

Чорною називають останню п’ятницю осені. У 2024 році ця дата припадає на 29 листопада.

Зараз дивляться

У цей день магазини рясніють величезними вивісками Black Friday та привертають увагу покупців шаленими знижками. Саме в Чорну п’ятницю покупці можуть придбати речі за вигідними цінами. Щоби скористатися пропозицією, можна завітати до торгових точок офлайн або обрати більш зручний спосіб та придбати речі в інтернет-магазині.

Чорна п’ятниця 2024 в Україні — це прекрасна можливість купити недорого одяг, взуття, техніку, товари для дому та краси, оригінальні подарунки для близьких тощо.

Хоча цей день не вважається святковим, його з нетерпінням чекають, щоби придбати бажані речі за зниженими цінами. А в деяких країнах Black Friday навіть зробили вихідним.

Чорна п’ятниця 2024: історія виникнення

Традиція влаштовувати Black Friday походить зі США. У 1950-х роках у Філадельфії, у штаті Пенсільванія, торговці почали пропонувати знижки на свої товари після Дня подяки, щоби заохотити покупців розпочати сезон покупок. День подяки в США припадає на останній четвер листопада, тому розпродажі також починалися наприкінці осені.

Ця традиція стала дуже популярною і швидко поширилася по інших містах США. Уже в 1990-х роках Black Friday дісталася Великої Британії, Канади, Австралії, не оминула вона й Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Хоча день знижок мав тривати один день, але насправді Чорна п’ятниця 2024 може тривати декілька днів, і навіть тижнів, залежно від пропозицій торгових мереж.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 16:34:42