Україна і світ

Росія за серпень застосувала проти ЗСУ майже 450 боєприпасів з хімречовинами – Генштаб

Фото: УНІАН

Російські окупанти продовжують застосовувати небезпечні хімічні речовини проти Сил оборони України, що заборонено міжнародними конвенціями, які визначають правила ведення війни.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ за 9 вересня 2024 року.

Застосування хімічної зброї Росією

– Ворог продовжує застосовувати проти Сил оборони спеціальні боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами. За серпень подібних випадків зафіксовано 447, – йдеться у повідомленні.

Зараз дивляться

Загалом, як повідомили у Генштабі, за період з 15 лютого 2023 року по 24 серпня поточного року – ворог застосував таких хімбоєприпасів 4035 рази.

– Поруч зі звичайними засобами вогневого ураження противник застосовує боєприпаси, споряджені небезпечними хімічними речовинами, такі як К-51 та РГ-ВО, які є засобами боротьби із заворушеннями та заборонені для використання у якості засобів ведення війни. Також є значна частка боєприпасів, що містять небезпечні хімічні сполуки невстановленого типу, – йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як пояснюють у Генеральному штабі, такими діями російські окупанти грубо порушують правила ведення війни та ігнорують норми та зобов’язання щодо Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-09 16:22:45